Zomervakantie
10 juli 2020

Reiswijzer voor de zomervakantie in 2020

De zomervakantie staat voor de deur! Dit jaar zal de vakantie net even anders zijn dan dat je gewend bent. Gelukkig mag je wel weer op reis. Diverse landen hebben de grenzen weer opengesteld. Ook in Nederland zijn verschillende vakantieparken, campings en hotels weer toegankelijk. In dit artikel geven we je diverse reistips en adviezen voor deze zomer. Zo kun je veilig op weg.

Op vakantie in Nederland

ANWB heeft een mooi actueel overzicht van welke uitjes en vakanties mogelijk zijn in Nederland. Daarnaast lees je in ons andere blogartikel 4 coronaproof uitjes met de auto, allemaal in eigen land.

Op vakantie naar het buitenland

Verschillende grenzen zijn momenteel weer geopend voor toerisme. Maar een dag in het zwembad of uren tafelen in het plaatselijke restaurant blijft onder strikte regels die per land verschillend kunnen zijn. Houd de ontwikkeling goed in de gaten. De reiswijzer van de ANWB geeft informatie over 23 populaire vakantielanden én de versoepelingen.

Als je met de auto naar het buitenland gaat, zijn er een aantal dingen handig om te weten. In dit artikel hebben wij voor een aantal populaire vakantiebestemmingen de belangrijkste tips op een rij gezet.

3 handige tips van de wegenwacht

Nu de grenzen van de nabij liggende landen weer open gaan, pak je misschien toch de auto om van een welverdiende vakantie te genieten. Dan heb je geen zin om onderweg stil te komen staan. Met deze tips van de Wegenwacht kun je veilig op reis.

1. Oververhitte motor
Let op de temperatuurmeter. Loopt de motor warm? Schakel dan terug en draai meer toeren. Zet de airco uit, draai de kachel op de warmste stand en zet de blower vol aan. Zo kan de motor de overtollige warmte kwijt. Loop de auto nu nog steeds warm? Dan moet je toch stoppen en de motor laten afkoelen.

2. Auto koel houden
Parkeren in de schaduw scheelt altijd een hoop, maar dat kan helaas niet overal. Een zonnescherm is ook erg effectief. Laat voordat je weg rijdt de ergste warmte uit de auto ontsnappen door even de ramen en de deuren open te zetten.

3. Bandenspanning bij zware belading
De fabrikant van de auto geeft op welke bandenspanning je moet hebben voor welke belading. Dit staat op een sticker, die vaak aan de binnenkant van de dorpel of je tankdopklep zit. Vooral de spanning van de achterbanden moet worden aangepast, omdat die het meest afhangt van de zwaarte van de belading.

Auto huren bij Youcar in coronatijd

Als je bij Youcar een auto huurt kun je erop rekenen dat wij ons aan de RIVM richtlijnen houden. Zover dit mogelijk is nemen wij extra hygiënemaatregelen en brengen wij bestaande voorschriften onder de aandacht, zoals:

  • Onze huurauto’s worden altijd grondig gereinigd voordat ze beschikbaar worden gesteld. Bij het reinigen krijgen de handgrepen, het bedieningspaneel en het stuur extra aandacht.
  • Autosleutels worden niet direct aan u overhandigd, maar neergelegd op de balie.
  • Onze medewerkers houden een gepaste afstand van 1,5 meter van de klant.
  • Wij vragen zoveel mogelijk contactloos te betalen of de begrootte kosten vooraf over te maken. Wij nemen geen contant geld aan.

Dit artikel bevat informatie van onze samenwerkingspartner ANWB.

Terug naar het overzicht