Uitje met de auto in Nederland
18 mei 2020

4 coronaproof uitjes met de auto

Hoewel je in deze tijd het beste thuis kunt blijven, komen de muren soms wel een beetje op je af. Wij hebben daarom 4 coronaproof uitjes voor je op een rij gezet. Al deze uitstapjes kun je veilig doen in de auto. We adviseren je daarbij wel om volgens de richtlijnen van het RIVM alleen met je eigen huishouden in één auto te stappen.

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

1. Toeren over de Utrechtse Heuvelrug

Nederland heeft veel moois te bieden, zo ook de Utrechtse Heuvelrug. Naast natuur vind je hier ook verschillende oude dorpjes, kastelen en landhuizen. Wanneer je deze route van de ANWB volgt komt je langs de Pyramide van Austerlitz, een monument op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Je rijdt langs Paleis Soestdijk, het koninklijk paleis en woonhuis van koningin/prinses Juliana en prins Bernhard. En in Bunnik passeer je Fort Rhijnauwen. Dit is het grootste fort van Nederland en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Auto speurtocht
Autospeurtocht

2. Autospeurtocht

Ben jij een beetje competitief aangelegd? Dan is een autospeurtocht iets voor jou! Via autospeurtocht.nl koop je voor minder dan een tientje een speurtocht bij jou in de buurt. Tijdens de rit beantwoord je vragen en moet je zoekfoto’s opsporen. Met de antwoorden kun je een geheime code ontcijferen en maak je kans op de inhoud van de schatkist. Je rijdt onderweg langs verschillende bezienswaardigheden. Zo leer je de omgeving op een speelse manier kennen. Leuk om met het hele gezin te doen!

Deltawerken in Zeeland
Deltawerken

3. Bekijk de Deltawerken van Nederland

De Deltawerken in Nederland zijn een verdedigingssysteem tegen hoogwater van de zee. De watersnoodramp van 1953 gaf de doorslag voor het uitvoeren van het deltaplan. Diverse dammen, sluizen en stormvloedkeringen zijn gebouwd om een gelijksoortige ramp in de toekomst te voorkomen. De Deltawerken zijn een van de 7 wonderen van de moderne wereld. Voornamelijk de Oosterscheldekering en de Maeslantkering trekken internationaal nog steeds veel aandacht. Heb jij ze wel eens van dichtbij gezien? Deze route van TomTom leidt je in ruim 5 uur langs de indrukwekkende Deltawerken in Zuid-Holland en Zeeland.

Autosafari beekse bergen
Autosafari in Beekse bergen

4. Autosafari in Beekse Bergen

Vanaf 25 mei opent Safaripark Beekse Bergen haar deuren weer voor publiek. Rijd met je eigen auto door het park langs de giraffen, leeuwen en zwarte paardantilopen. Sommige dieren komen nieuwsgierig bij je auto snuffelen, dus houd je raampjes wel goed dicht! De autosafari bestaat uit twee verschillende routes die je op je eigen tempo kunt verkennen. Meer informatie vind je op de website van Beekse Bergen.

Meer uitjes met de auto

Op zoek naar nog meer coronaproof uitjes met de auto? Volg onze hashtag op Instagram & Facebook: #coronaproofuitjemetdeauto. Regelmatig delen we op onze kanalen coronaproof uitjes door heel Nederland.

Auto huren?

Ben je op zoek naar een geschikte auto voor een uitje? Bekijk dan hier ons wagenpark. Onze huurauto’s worden altijd grondig gereinigd voordat ze beschikbaar worden gesteld. Bij het reinigen krijgen de handgrepen, het bedieningspaneel en het stuur extra aandacht.

Terug naar het overzicht