Veelgestelde vragen

Wanneer je minimaal 18 jaar bent en minimaal één jaar in bezit bent van het rijbewijs, kun je bij Youcar al een auto huren in de A of B categorie. Voor auto's in de C categorie of hoger dient de bestuurder 21 jaar of ouder te zijn en ook minimaal één jaar in bezit van het rijbewijs.

Het huurtarief is inclusief BTW en Allrisk-verzekering met een standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers dat aangegeven is. Bij Youcar zijn extra bestuurders en een schadeverzekering voor inzittenden ook inbegrepen. Exclusief zijn de brandstofkosten, meerkilometers, verlaging van het eigen risicobedrag, buitenlandverzekering en accessoires.

  • Voor personenauto's berekenen wij een huurdag per 24 uur en dit kan starten op elk moment binnen de openingstijden.
  • Voor bestelbussen en bakwagens hanteren wij tarieven per dag of dagdeel.
  • Wanneer geldt het weekendtarief?
    
Het weekendtarief is geldig van vrijdagavond 17.00 uur tot maandagochtend 08.00 uur.

Ja, de sleutel kun je deponeren in de sleutelkluis die op elke vestiging aanwezig is. De huurauto kan op een aangegeven parkeervak geplaatst worden en geen andere voertuigen of uitgangen blokkeren.

Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs en daarnaast een paspoort of ID-kaart. Je moet een Nederlands woon- of verblijfadres hebben en als hierom gevraagd wordt dien je een verificatie hiervan te tonen.

Maak hiervan direct melding op de betreffende Youcar vestiging. Binnen openingstijden bel je met +31 (0)182 621 806 en buiten openingstijden +31 (0)85 483 54 30.
Bij schade vul altijd een schadeformulier in, maak foto's en neem eventueel contact op met de politie.

Je dient vooraf schriftelijke toestemming te hebben van ons als de reis met een huurauto naar het buitenland gaat.
Bij reizen naar het buitenland en dat u daarmee de dekking heeft van 24/7 pechhulp, geldt een verplichte toeslag van € 5,- per dag (met een maximum van € 50,-).

Na de schriftelijke toestemming kun je in Europa reizen binnen het toegestane reisgebied: Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

De auto is All-risk verzekerd inclusief Schade Verzekering Inzittenden (SVI). Vervangend vervoer is gedekt onder de verzekeringsvoorwaarden.

Als je online een reserveringsaanvraag indient, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging als de reservering definitief is. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder u reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen specifiek merk of type, maar proberen dit wel te verzorgen naar wens als een voorkeur aangegeven is.