Schapen op de heide in de herfst in Nederland
15 september 2022

5 tips voor een midweek weg in de herfstvakantie

De herfstvakantie is dé periode om lekker een frisse neus te halen. In Nederland heb je genoeg mogelijkheden om de vakantie door te brengen. In dit blog geven wij je 5 tips voor een midweek weg in de herfstvakantie.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Nationaal Park Drents-Friese Wold

1. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Een van de grootste natuurgebieden van Nederland vind je op het grensgebied van Drenthe en Friesland. In het Drents-Friese Wold geniet je met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden van rust en natuur. Je kunt hier zelf door de bossen dwalen, maar er worden ook regelmatig excursies door Staatsbosbeheer georganiseerd, zoals paddenstoelenexcursies en zintuigenwandelingen. Beklim de uitkijktorens in Aekingerzand, Doldersummerveld of Appelscha. En drink daarna een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom in een van de dorpscafés.

Oisterwijk
Oisterwijk

2. Oisterwijk

Nabij het dorpje Oisterwijk liggen de Oisterwijkse Bossen & Vennen en Kampina. Tijdens de herfst kleurt het landschap hier warm bruin. Volgens sommigen is het zelfs de mooiste tijd van het jaar voor dit gebied. In de bossen worden leuke uitjes georganiseerd, zoals een knapzakkentocht, ezelwandeling en fietsproeverij. Oisterwijk zelf staat in de top 5 allermooiste dorpen van Nederland. De vele restaurants en terrassen zorgen voor een gezellige sfeer. Een bourgondisch mens kan hier zijn hart ophalen.

Zuid-Limburg - Valkenburg
Zuid-Limburg - Valkenburg

3. Zuid-Limburg

Het heuvellandschap van Zuid-Limburg voelt bijna aan als buitenland. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en zelfs mountainbiken. Breng een bezoek aan het mergelstadje Valkenburg. Al meer dan 135 jaar is dit een grote trekpleister voor toeristen. Niet te missen zijn de highlights: de kasteelruïne, mergelgrotten en rodelbaan. Om even goed te winkelen rijd je naar Maastricht. Waar een echte Limburgse vlaai natuurlijk niet mag ontbreken tijdens jouw bezoek!

De Loonse en Drunense Duinen
De Loonse en Drunense Duinen

4. De Loonse en Drunense Duinen

Tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch vind je de Sahara van Noord-Brabant: De Loonse en Drunense Duinen. Hier bevindt zich een van de grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa. Struin samen met de kinderen door de zandduinen of breng een bezoek aan het klimbos van Duinoord. Ook de Efteling ligt om de hoek van het duinpark. Binnen een half uurtje rijden zit je in de binnenstad van Den Bosch. Een stad vol cultuur, winkels en knusse cafés.

Texel
Texel

5. Texel

Een tripje met de boot vanaf Den Helder brengt je in 20 minuten naar Texel. Het eiland leent zich perfect voor een midweek tijdens de herfstvakantie. Voor adrenalinejunkies is het de ideale locatie om te parachutespringen, blokarten of powerkiten. Ook je trouwe viervoeter kan mee naar Texel. In de herfstvakantie kun je lekker met je hond uitwaaien op het strand. Tip: zaterdag 24 oktober is het Nacht van de Nacht, er zijn dan veel leuke en bijzondere activiteiten op het eiland.

Auto huren?

Zoek je een geschikte auto voor een de herfstvakantie? Bekijk dan hier ons wagenpark. Onze huurauto’s worden altijd grondig gereinigd, voordat ze beschikbaar worden gesteld. Bij het reinigen krijgen de handgrepen, het bedieningspaneel en het stuur extra aandacht.

Terug naar het overzicht