Herfstwandeling
06 september 2022

5 bossen voor een heerlijke herfstwandeling

De bladeren vallen in rood, oranje, groen, geel en bruin van de bomen. De bodem van het bos is bezaaid met eikeltjes, beukennootjes en kastanjes. Kinderen in vrolijke regenlaarsjes zitten gehurkt bij de rood met wit gestippelde paddenstoelen. Het is herfst in Nederland.

Het bos is een van de meest populaire bestemmingen tijdens de herfstvakantie. Voor iedereen die een heerlijke herfstwandeling wil maken, hebben wij 5 mooie bossen op een rij gezet. Allemaal op minder dan een uur rijden van Waddinxveen!

1. Ridderoordse bossen (Bilthoven)

Net boven Utrecht vind je de Ridderoordse bossen van boswachter Rob Veenbrink. Een bosgebied waar de dieren volop in rust kunnen leven. Tijdens de wandeling van 2 km of 3,5 km kun je dassen, spechten, buizerds of haviken voorbij zien komen. Beide looproutes starten vanaf de parkeerplaats aan de Gezichtslaan, Bilthoven. Trek wel wandelschoenen aan, want het bos bestaat uit droge en natte stukken bos.

2. Kaapse Bossen (Doorn)

Midden in het Nationaal Park Utrechts Heuvelrug liggen de Kaapse Bossen. Dit wonderschone natuurgebied van 425 hectare heeft mooie routes voor wandelaars en wordt beheerd door Natuurmonumenten. Loop bijvoorbeeld langs de uitkijktoren de Kaap, theehuis Helenaheuvel of landgoed de Ruiterberg.

Tijdens de wandeling van 5,2 km of 9 km vind je diverse sporen uit de geschiedenis, zoals grafheuvels en stukjes hei. Parkeren kan bij de Groene Entree.

paddenstoel

3. Panbos (Katwijk aan Zee)

De Pan van Persijn, ook wel Panbos genoemd, is een bebost duingebied in Katwijk aan Zee. Het Panbos is geschikt voor jong en oud. Er is een variatie van activiteiten, met mooie wandelroutes en diverse speltoestellen voor (kleine) kinderen. De Panbos heeft een kleine wandelroute van 1,6 km en een langere wandelroute van 2,9 km. Voor toegang tot het Panbos moet een bijdrage van €2 betaald worden. Voor kinderen tot 16 jaar is het bos gratis toegankelijk, mits zij onder begeleiding zijn van een volwassene. Er is een parkeerterrein aanwezig bij de provinciale weg.

4. Het Loetbos (Lekkerkerk)

In Lekkerkerk ligt het Loetbos. Het bos wordt door de provincie Zuid-Holland gebruikt als proeftuin voor natuurbeheer. Er zijn eilanden aangelegd met bos, moeras en plassen. Het is daardoor aantrekkelijk voor vogels en andere dieren. Houd je van stilte? Gedeeltes van dit bos zijn stiltegebied, waardoor de natuur alle ruimte en rust krijgt om zijn gang te gaan. Ook voor kinderen is de Loetbos geschikt: vind de sprookjesfiguren verspreid in het bos. Ben je uitgewandeld? Dan kun je varen met de kano door de veerrivier de Loet. Er is voldoende parkeergelegenheid.

5. Nationaal Park De Biesbosch (Dordrecht)

Ben je op zoek naar een waterrijk natuur- en recreatiegebied? Stop met zoeken! De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa. Er zijn rivieren met eilanden met wilgenbossen. Je kunt je hier vermaken met diverse wandelroutes. De ruige natuur is ook mooi vanaf het water. Er zijn dan ook mogelijkheden om een kano te huren. Parkeren is mogelijk op allerlei plekken rondom de Biesbosch, zoals bij Biesbosch Centrum.

Auto huren tijdens de herfstvakantie

Wil je eropuit tijdens de herfstvakantie? Van 15 oktober t/m 25 oktober 2021 geldt onze herfstvakantie actie: 25% op je huurauto! Profiteer nu van de actie en reserveer direct je auto via onze website.

Terug naar het overzicht