Youcar auto's in de sneeuw
09 februari 2021

Hoe trotseer je de sneeuw met de auto: 5 tips van Youcar

Het gebeurt niet vaak in Nederland: een dikke laag sneeuw op de wegen. Durf jij het aan om de sneeuw te trotseren? Lees dan deze 5 tips van Youcar voordat je de weg op gaat.

1. Bereid je auto voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je autoruit ijsvrij is voordat je de weg op gaat. Wil je voorkomen dat de voorruit bevriest? Dek hem dan af voordat het gaat vriezen met een antivries deken, folie of zelfs een stuk karton. Dat scheelt een hoop krabben! Schep daarnaast de sneeuw weg die rondom je auto ligt, zodat je eenvoudig weg kunt rijden vanuit het parkeervak.

2. Rustig optrekken

Bij gladheid heb je minder grip op de weg. Zorg er daarom voor dat je rustig optrekt als je wegrijdt. Anders loop je het risico dat je de auto juist verder in de sneeuw graaft. Dus sta je voor het stoplicht of rij je weg vanuit je parkeervak? Laat de koppeling dan rustig opkomen en geef niet te veel gas.

Auto rijden in de sneeuw

3. Minder remmen

Minder remmen klinkt misschien onlogisch, maar het is juist slimmer bij gladheid. Door te remmen, kunnen je banden de grip op het wegdek verliezen en bestaat de kans dat je gaat slippen. Het is verstandiger om tijdig je gas los te laten, zodat je snelheid mindert. Pas daarom ook je snelheid aan en houd voldoende afstand van andere weggebruikers.

4. Slippen? Gebruik de koppeling

Is je auto toch gaan slippen? Laat dan het gaspedaal en rem helemaal los, trap de koppeling zo ver mogelijk in en corrigeer je richting door daar geleidelijk heen te sturen. Wat je absoluut niet moet doen tijdens het slippen is op je rem gaan staan. Dat maakt het slippen alleen maar erger.

5. Kijk ver vooruit

Als je auto rijdt, is het belangrijk om ver vooruit te kijken. In winterse omstandigheden is dit extra belangrijk. Zorg dat je ruim van tevoren kunt anticiperen op het verkeer, op die manier voorkom je lastige situaties op de weg.

Is jouw eigen auto niet geschikt voor het winterse weer? Bekijk dan eens het wagenpark van Youcar. Nagenoeg alle auto-categorieën hebben wij met winterbanden beschikbaar.

Terug naar het overzicht