Reisapps in de auto
17 juli 2019

5 handige reisapps voor jouw roadtrip

Ben jij al helemaal klaar voor je eerst volgende roadtrip met de auto? Wij helpen je graag. Dit zijn 5 handige reisapps die niet mogen ontbreken op jouw telefoon.

1. Waze

Met Waze navigeer jij eenvoudig en snel van A naar B. De app toont verkeerinformatie, zoals files of andere bijzondere situaties op de weg, aan de hand van de updates die andere Wazers real time doorgeven. Waze toont je ook de maximumsnelheid en geeft waarschuwingen voor flitspalen & trajectcontroles.

De tank bijna leeg? Waze toont een lijst van benzinestations in de buurt met de laatst doorgegeven prijzen. De app laat dan ook direct zien hoeveel minuten je daarvan verwijderd bent.

Gratis
Beschikbaar voor Android en iOS.

2. Roadtrippers

Ben jij een echte planner? Dan is Roadtrippers iets voor jou. Je stippelt heel eenvoudig je hele route uit. Behalve de rit, voeg je ook al je activiteiten en verblijven toe aan jouw kaart. Wanneer je op een locatie klikt, geeft de app je achtergrondinformatie en eventueel de mogelijkheid om te boeken of reserveren.

De app geeft je ook een schatting van de kosten die je maakt. Aan de hand van de geplande kilometers laat de app zien wat je waarschijnlijk aan brandstof kosten kwijt bent.

Gratis (voor beperkt aantal stops op de route)
Beschikbaar voor Android en iOS.

3. Polarsteps

Polarsteps is een digitaal reisdagboek waarmee je eenvoudig een verslag van jouw vakantie maakt. Zet je gps-locatie aan en de app houdt automatisch jouw route bij op een kaart. Zodra je je op een nieuwe locatie bevindt, kun je daar via de app foto’s en een stukje tekst aan toevoegen. Nodig vrienden en familie uit om jouw reis te volgen via Polarsteps. Dat scheelt weer wat appjes aan het thuisfront.

Heb je geen zin om na je reis uren te besteden aan het maken van een fotoalbum? Met Polarsteps kun je jouw getrackte reis eenvoudig om zetten naar een fotoalbum om af te drukken.

Gratis
Beschikbaar voor Android en iOS.

4. HogeNood

Wanneer je moet, dan moet je. HogeNood helpt jou met het vinden van het dichtstbijzijnde toilet. De app toont je de route naar het toilet, geeft de voorzieningen weer (bijvoorbeeld een rolstoel toegankelijk toilet) en laat de reviews van vorige bezoekers zien.

Gratis
Beschikbaar voor Android en iOS.

5. TripAdvisor

Welk hotel kun je het beste boeken, in welk restaurant eet je het lekkerst en welke activiteit mag je echt niet missen? TripAdvisor geeft je antwoord op al deze vragen.

Met reviews van duizenden gebruikers stelt TripAdvisor een lijst samen van de meest populaire accommodaties, activiteiten, cafés en restaurants. Na je bezoek kun je ook zelf een review achterlaten, zo help je anderen ook weer om de beste hotspots te vinden.

Gratis
Beschikbaar voor Android en iOS.

Bonus tip: Google Maps!

Deze app zal je niet onbekend zijn, maar wist je dat je de kaarten van Google Maps ook offline kunt downloaden? Open de app en klik linkshoven in het menu op ‘Offline kaarten’. Selecteer vervolgens je eigen kaart van het gebied waar je naar toe gaat. Deze kun je nu offline downloaden. Scheelt je weer data onderweg!

Gratis
Beschikbaar voor Android en iOS.

Auto huren voor je roadtrip? Bekijk ons wagenpark. https://youcar.nl/wagenpark

Terug naar het overzicht