Elektrische lease auto youcar
16 augustus 2022

3 voordelen van een elektrische auto leasen

Vind je het kopen van een elektrische auto een stap te ver, maar wil je wel profiteren van de voordelen van een elektrische auto? Kies dan voor shortlease bij Youcar. In ons wagenpark hebben wij een ruim assortiment aan elektrische lease auto’s, zoals de Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric, Kia E-Niro, Volkswagen e-golf, BMW i3 en de Toyota Proace Electric. Dankzij de shortlease profiteer je van de voordelen van een elektrische auto, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de onzekere restwaarde en het prijskaartje dat aan een nieuwe elektrische auto hangt.

De voordelen van een elektrische leaseauto

Lagere bijtelling

Rij je privé met de auto van de zaak? Dan moet je bijtelling betalen. Dit geldt overigens alleen als je privé meer dan 500 km per jaar rijdt. In Nederland heeft de ficus vastgesteld dat de gebruikelijke benzine- en dieselauto’s een bijtelling van 22% hebben. Echter geldt voor volledig elektrische auto’s een lagere bijtelling.

De hoogte van de bijtelling staat 60 maanden vast vanaf de eerste toeschrijving. Er wordt daarbij niet gekeken naar het wisselen van eigenaar. Wanneer je een auto leaset met de eerste tenaamstelling in 2019, dan betaal je slechts 4% bijtelling tot een cataloguswaarde van € 50.000,-. Voor auto’s met een eerste tenaamstelling in 2020 betaal je slechts 8% bijtelling tot een cataloguswaarde van € 45.000,-. En per 2021 geldt er een bijtellingspercentage van 12% tot een cataloguswaarde van € 40.000,-.

Milieuvriendelijk

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu. Het gebruik van een elektrische auto resulteert in 40% minder CO2 uitstoot ten opzichte van de gemiddelde benzine- of dieselauto. Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen. Dit is ten gunste van de luchtkwaliteit.

Een kanttekening daarbij is wel dat het opwekken van elektriciteit voor je auto ook schadelijk voor het milieu kan zijn. Lang niet alle stroom wordt opgewekt via zonnepanelen of windmolens. Wil je daarom 100% groen zijn, dan zul je jouw auto bijvoorbeeld aan je eigen zonnepanelen moeten opladen.

Minder brandstofkosten

Brandstofkosten kunnen hoog oplopen. De kosten van het verbruik is met een elektrische auto een stuk voordeliger voor je portemonnee. Je hoeft niet meer te tanken, maar je laad de auto thuis of op je werk op. Opladen bij publieke laadpalen is wat prijziger, maar nog steeds goedkoper dan andere brandstof vormen.

Zakelijke shortlease en privé shortlease

Youcar biedt zowel zakelijke shortlease als privé shortlease aan en heeft zelfs nog keuze uit auto’s met 4% en 8% bijtelling. Hiermee profiteer je nog van het bijtellingsvoordeel van afgelopen jaren. Wil je meer informatie over de shortlease mogelijkheden bij Youcar? Neem contact op met Robert via info@youcar.nl of bel 0182-621806.

Terug naar het overzicht